Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zahrál si mnoho skvělých rolí, ale možná nejvíc je Josef Dvořák (81) spojován s těmi pohádkovými. Vodníků, kteří k němu patří stejně pevně jako žena Jája, s níž už je víc než třicet let, prý bylo na desítky. Jeden mu dělal společnost také na benefiční aukci panenek pro UNICEF.

Do akce se zapojilo mnoho známých osobností, z nichž každá vytvořila panenku, jež se následně dražila. Výtěžek ze všech poputuje na nákup vakcín a další náklady spojené s proočkováním dětí z rozvojových zemí proti záškrtu, černému kašli, spalničkám, tuberkulóze, dětské obrně a tetanu. UNICEF uvádí, že každým rokem zemře na choroby, proti kterým existuje očkování, 1,5 miliónu dětí. Proto rozvíjí očkovací programy ve více než 150 zemích, kde trvale působí.

„Naše panenka se jmenuje Pepijája a Pepa ji dostal ke svým sedmdesátým narozeninám od přátel a od rodiny. Pepijája je vodník, který drží ulovenou rybu a představuje vlastně naše seznámení – to, jak mě Pepa kdysi ulovil,“ uvedla pro UNICEF paní Dvořáková.

Vodníček Josefa Dvořáka k celkové částce téměř tří miliónů korun přispěl 350 tisíci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám