Hlavní obsah
Článek

Hlasování v anketě Český slavík Mattoni 2014 skončilo minulou neděli. Už v sobotu se dozvíme vítěze Zlatých, Bronzových a Stříbrných slavíků v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka a Hudební skupina. Už teď je ale jasné, že mezi prvními šesti zpěvačkami bude i letos tragicky zesnulá Iveta Bartošová (†48)!

Z každé kategorie totiž byla odtajněna šestice interpretů s nejvyšším počtem hlasů, kteří si to rozdají o nejvyšší mety. Iveta Bartošová minulý rok skončila až na osmadvacátém místě. Do nejvyšších pater ankety populární hudby ji však bohužel vyšvihla až její smrt.

Bartošová z první šestice nominovaných vyšoupla Annu K., jinak mezi zpěvačkami k žádné změně nedošlo a o Slavíky si to kromě Ivety rozdají také Lucie Vondráčková, Lucie Bílá, Ewa Farna, Monika Absolonová a Aneta Langerová.

Také mezi zpěváky nedošlo k žádnému většímu překvapení. V první šestce oproti loňsku chybí jen Hurikán Dalibor Janda, kterého vystřídal Daniel Landa. Ten bude o nejvyšší příčky bojovat s Karlem Gottem, Tomášem Klusem, Michalem Davidem, Richardem Krajčem a Vojtou Dykem.

K téměř žádné změně nedošlo ani mezi kapelami. Zaniklou skupinu Nightwork z první šestky přehlasovali fanoušci kontroverzní kapely Ortel, která se pokusí sesadit z prvních příček ostřílené matadory z této tradiční sestavy: Kabát, Divokej Bill, Olympic, Kryštof a Chinaski.

Která zpěvačka podle vás vyhraje Českého slavíka?
Monika Absolonová
2 %
Iveta Bartošová
29,8 %
Lucie Bílá
21,1 %
Ewa Farna
3,1 %
Aneta Langerová
2,9 %
Lucie Vondráčková
41,1 %
Celkem hlasovalo 19294 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám