Hlavní obsah
Článek

Pětatřicetiletá Jana Stryková se nedávno stala maminkou syna Jáchyma, stejně stará Klára Issová děti zatím nemá, má ale, tedy obě mají, dar takové vizáže, díky níž se vám jejich věk nebude chtít věřit.

Benefity to přináší nejen v soukromém životě, ale rovněž v jejich povolání. Třeba taková Stryková hraje hlavní roli ve hře na motivy H. Ch. Andersena Děvčátko, kterou uvádí Divadlo Studio DVA, v níž ‚kráčelo děvčátko s malýma bosýma nožkama, které od zimy zčervenaly, a v zástěrce neslo sirky...‘, tak nějak to v tom příběhu je. Být pětatřicetiletým děvčátkem je docela fajn. K neméně okaté Kláře Issové snad ani nic dodávat netřeba, stačí se na ni podívat.

Herečky jsme potkali na křtu audioknihy Nebezpečné známosti, kde výjimečně neuplatnily své půvaby, ale propůjčily hlasy pro hlavní postavy. A jak Stryková uvedla, není to žádná sranda takovou knížku namluvit. „Divadlo, film nebo audioknížky mají samozřejmě svá specifika. Musíte se seznámit s dílem i postavou, kterou představujete, a samozřejmě se i zkouší,“ řekla.

Reklama

Další články

Načítám