Hlavní obsah
Článek

Ruská vláda oznámila, že hodlá policejní sbor zmenšit o pětinu členů. A pro vyhazov si našla dokonalé kritérium. O místo přijdou všichni, kteří mají nějaké to kilo navíc. Obezita je totiž neslučitelná s výkonem jejich služby, policisté a policistky, kteří nebudou spadat do kategorie osob s normálním BMI tak budou propuštěni.

Na neoficiální schůzce to oznámil ruský ministr vnitra Rašid Nurgalijev. Ruská policie má přitom dlouhodobě dost negativní image nejen v očích Rusů, ale především z pohledu turistů. A právě na tom chce ministr Nurgalijev zapracovat, aby se lidé ze zahraničí nebáli zemi navštívit či v ní pracovat.

„Tlustí a pupkatí policisté neprojdou,“ oznámil ministr Nurgalijev s tím, že všichni muži a ženy projdou novým přezkoušením výkonnosti. Jen ti, kteří splní testy budou potvrzeni ve funkci a dostanou nové uniformy.

Mluvčí ministerstva vnitra ale neoficiální větu Nurgalijeva opravil slovy: „Pokud muž bude vážit 180 kilogramů a uběhne sto metrů do deseti sekund, pak není problém s váhou.“

Podle ruského webu Neva 24 jen v Petrohradu ze čtyřiceti tisíc policistů trpí nadváhou dvanáct tisíc mužů a žen.

Související témata:
Propouštění

Reklama

Další články

Načítám