Hlavní obsah
Článek

Vztahy s muži byly u hollywoodské bohyně sexu Marilyn Monroe (†36), kterou dodnes mnozí považují za psychicky labilní hysterku bez špetky hereckého talentu, vždy plné vášně. Ten nejbouřlivější prožila s hvězdou baseballu, americkou sportovní ikonou Joem DiMaggiem.

Žárlivý Joe měl pro přitažlivé ženy, a herečky obzvlášť, vždycky slabost. Byl jedním z mnoha skalpů Marlene Dietrich a jeho první manželkou byla rovněž herečka Dorothy Arnold. Po nepovedeném prvním manželství, které vydrželo sotva pět let, se Joe do vážných vztahů nepouštěl. Jeho setkání s Marilyn v roce 1952 bylo ovšem více než osudové.

Po osmnácti měsících randění se 14. ledna 1954 za přítomnosti médií brali a byla to velká událost. Oba vstupovali do manželského svazku podruhé. Marilyn již v té době platila za hollywoodskou jedničku a jeho stále milovala celá Amerika. První třecí plochy se projevily už při svatební cestě do Japonska. On se chtěl usadit, ona chtěla budovat vysněnou kariéru a hrát.

Natáčení filmu Slaměný vdovec v New Yorku a reklamní kampaň, v níž Marilyn ukázala kalhotky, byly posledními hřebíky do rakve velmi rozháraného manželského svazku. Marilyn dostala několikrát na budku a hned po návratu z New Yorku ohlásila rozvod. Manželské cvrlikání jim vydrželo jen 274 dní.

Jejich životní cesty se znovu potkaly v roce 1961, kdy se Marilyn rozvedla s Arturem Millerem a psychicky vyčerpaná skončila v blázinci. Joe se jí snažil v neutěšené době pomáhat, a dokonce se spekulovalo, že se mají znovu brát. Když za nevyjasněných okolností Marilyn zemřela, zaplatil pohřeb a pravidelně jí na hrob posílal květiny. Když se na konci roku 1998 dozvěděl, že mu zbývá už jen několik měsíců života, podle své rodiny prohlásil. „Konečně zase uvidím Marilyn.“ Právě dnes by Joe DiMaggio slavil sté narozeniny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám