Hlavní obsah
Článek

Stříbrná SuperStar z druhého ročníku této soutěže v Česku jako jedna z mála soutěžící nezapadla a stále koncertuje a vydává desky. Nyní má Petr Bende (46) před sebou tradiční vánoční turné a společně s tím vydává dvě CD a DVD.

"Jedno je z festivalu Vysočinafest a druhé jsme točili v největším jeskynním prostoru v republice - Kateřinské jeskyni. Byli jsme jediná kapela s velkou aparaturou a světelným parkem, která v tomto jedinečném prostoru vystupovala. I když samotné natáčení bylo dost náročné, 6 stupňů a velká zima, strávili jsme tam celý den, jelikož venku pršelo, tak v jeskyni byl déšť taky," vyprávěl Petr.

"Kapalo nám do zásuvek a do kilometrů elektriky, kterou jsme museli kvůli velké aparatuře a světelnému parku roztahat po jeskyni. Několikrát přestala elektrika jít úplně a zažili jsme tak absolutní tmu. Koncert si se mnou užili i moji dva kluci Max a Maty, a myslím, že to byl pro ně stejně jako pro nás dalších 500 návštěvníků neopakovatelný zážitek," myslí si Bende, ale o tom, co si o tom myslela jeho žena Zuzana, pro jistotu nemluvil.

"Druhé CD a DVD je záznam z jednoho z největších festivalů v ČR Vysočina Fest, kde jsme vystupovali s kapelou a cimbálovkou Grajcar. Představte si festivalovou atmosféru s více než 5000 lidmi. Rockovou kapelu a klasickou cimbálovku v krojích. Toto netradiční spojení slaví úspěchy nejen na vánočních koncertech," pochlubil se muzikant, který se svou kapelou vystupuje už jedenáct let.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám