Hlavní obsah
Článek

Dlouhá léta nejúspěšnější evropská televizní soutěž Eurovision Song Contest, v níž před léty za Rakušany zabodoval i Karel Gott, se vrací na české obrazovky. Po pár letech neúčasti tuzemského účastníka nebude tenhle rok český zástupce chybět. A to i přesto, že zatímco jinde ve světě patří show k nejsledovanějším pořadům vůbec, u nás šlo o propadák. Vyšleme do Evropy opět zástupce, který nás ztrapní?

Skupina Kabát, Tereza Kerndlová a Gipsy.cz. To jsou dosavadní tři zástupci Česka v této soutěži. Když Kabáti Pepy Vojtka (58) zvítězili v národním hlasování, rocker vtipkoval, že právě spáchalo sebevraždu tři čtvrtiny českých intelektuálů. Aby také ne: vyvážet do zahraničí hospodskou kapelu, to se jen tak nevidí. A Vojtek a spol. také s česky zpívanou Malou dámou vůbec neuspěli. Objevily se také hlasy, jestli náhodou pánové nepřišli na pódium v nestřízlivém stavu.

Zatímco dřív Česká televize pořádala z rozhodování o tom, kdo nás v zahraničí bude zastupovat, přímé přenosy, letos si vybere vlastního kandidáta bez velkého humbuku na tajňačku.

Loni zvítězila v soutěži vousatá Conchita Wurst, další finále se koná v roce 2015, Česká televize ho bude vysílat přímým přenosem.

Kdo by měl Česko reprezentovat na mezinárodní pěvecké soutěži?
Anička Dajdou ze SuperStar
8,2 %
Ewa Farna – měla by hlasy i z Polska
70,7 %
Nějaká mladá kapela, hlavně ať zpívá anglicky!
10,9 %
Marie Pojkarová. Mužný hlas už má, jen se nesmí holit
6,5 %
Ten, kdo zaplatí nejvíc
3,7 %
Celkem hlasovalo 7803 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám