Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jako něžná Barbora v Saturninovi byla Lucie Zedníčková (55) nádherná. Během jejích šestačtyřiceti let už se jí do tváře otiskly nějaké ty životní zkušenosti, pořád má ale jiskru v oku, která z ní dělá velmi mladistvě vypadající bytost. K jejímu vzezření přispívá i to, že má v genech hubenost, kterou neovlivnilo ani dvojnásobné mateřství, takže se pyšní velmi útlou postavou.

Díky mamince tanečnici a otci herci měla vždy blízko k umění. Už jako pětiletá vystupovala v televizi, a tak volba studia na DAMU nebyla překvapením.

S některými svými spolužáky se v pondělí ve své alma mater znovu sešla, aby zavzpomínala na listopad 1989 a události s ním spojené, například vznik stávkových výborů vysokoškoláků (na DAMU vznikl 18. listopadu dopoledne), schůzi ve Švandově divadle a vyjádření nesouhlasu s postupem policie vůči demonstrantům na Národní třídě a další, jež následovaly a vedly k pádu tehdejšího režimu.

Zúčastnili se také Ondřej Kepka, Dana Morávková, Petra Špalková a další.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám