Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Někdo by se na jejím místě spokojil s dobře rozjetou hudební kariérou. Celeste Buckingham (28) se ale rozhodla posunout své hranice a vydala se do světa kinematografie. Slovensko-česko-americká umělkyně si může nyní do životopisu k profesi zpěvačka a porotkyně talentových soutěží připsat povolání herečky. Celeste dostala roli princezny Beatrix v pohádce Láska na vlásku, kterou odvysílá Česká televize na Vánoce.

Příběh vznikl na motivy pohádky Marka Twaina Princ a chuďas, která je u nás známá díky verzi z roku 1971 v hlavní roli s Romanem Skamene. Partnera Celeste Buckingham, prince Matěje, si v pohádce zahraje mladý slovenský herec Samuel Spišák. Roli Matějova otce, umírajícího krále, zahrál Tomáš Hanák a stručně popsal děj příběhu.

„Hraju tam umírajícího krále, nezbývá mi příliš sil, abych svého syna výchovně vedl, a tak ho můžu jen prosit, aby si vzal mou korunu a sejmul břímě neustálého vládnutí," nechal se slyšet Hanák, který zároveň uvedl, že zdánlivě historický příběh je ve skutečnosti velmi aktuální: „Postava krále nesla mnohé prvky stárnoucího, unaveného vladaře, kterého kralování nebaví. Vlastně to bylo velmi současné a já jsem s velkým uspokojením zemřel."

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám