Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S herečkou Petrou Špindlerovou jsme se potkali u příležitosti setkání s výživovou poradkyní Vivienne Talsmat z Velké Británie, která měla jednu dobu na triku i stravování Kate Middleton. Dost nás to udivilo, neboť jsme nikdy neměli pocit, že by Petra potřebovala se stravováním radit. Je i po dvou dětech hubená jako lunt.

"Pravda je, že to mám s jídelníčkem dost srovnané. Jsem krevní skupina A, takže jsem postupně začala vylučovat z jídla maso. Vlastně jsem na něj neměla vůbec chuť. Ještě nějaký čas jsem jedla aspoň ryby, ale když jsem v roce 1999 poprvé přijela do Indie, tak jsem z ryby dostala tyfus a od té doby jsem ji nepozřela," vyprávěla Petra.

Stala se tedy vegetariánkou na plný úvazek, i když její dvě děti jedí normálně a vaří jim dědeček. Ale po konzultaci s guru - jogínem svůj jídelníček ještě osekala. "Zakázal mi rajčata, brambory, lilek a také kávu z kofeinu, protože jsem trpěla migrénami. A už rok mne hlava nebolela," popsala Petra, kterou uvidíme ve filmu Vybíjená, kde si zahrála se Simonou Krainovou (51).

A co vůbec jí? Prý toho není málo. "Všechnu ostatní zeleninu, ovoce, hodně luštěnin. Někdy to se mnou jí i moje maminka. A miluju sladké, i když vím, že je tam třeba i vejce, které bych jinak nepozřela. A už dávno nejím vůbec nic z mléčných výrobků," popsala.

Ostatní dámy, které se sezení účastnily, už tak jasno ve stravování neměly." Zdravé jídlo dávám dceři a má ho ráda. Maruška miluje okurky, rajčata, červený meloun. Akorát je to všechno pořád na mém oblečení. Ještěže máme vedle pračky i sušičku," smála se Marta Jandová (50).

"Já začala hubnout díky zubaři, nemohla jsem jíst nic jiného než kašovitou stravu a to mne nastartovalo. A pak se objevil můj současný přítel a další kila šla dolů. Teď jsem ale v takovém klidovém období, kdy to šlo zase nahoru, takže chci zase nějak zdravě hubnout," vysvětlila svoji účast na výživové seanci módní návrhářka Tatiana Kovaříková.

Reklama

Další články

Načítám