Hlavní obsah
Článek

S Lucií Bílou (58) jsme se tentokrát nepotkali v divadle ani na koncertě, ale na křtu knihy. Spisovatelka Andrea Coddington v ní shromáždila vzpomínky na legendárního slovenského režiséra Jozefa Bednárika, který se postaral o uvedení slavného muzikálu Karla Svobody Dracula, v němž zpěvačka před devatenácti lety zářila.

"Dělali jsme spolu tři muzikály: Draculu, Johanku z Arku a Elixír života, zpívala jsem mu na narozeninách. A on mi vlastně vymyslel moje druhé umělecké jméno. Říkal mi Lulu a od doby, kdy odešel, se podepisuji Lulu Bílá. Nějak jsem na něj potřebovala mít památku, takhle si ho připomínám každý den, když podepisuji nějakou fotku," svěřila Super.cz zpěvačka.

O Bednárikovi se tradovalo, že nešel pro ostré slovo daleko a na účinkující dost řval. Ona tu zkušenost nemá. "Na mne takový nikdy nebyl, ale určitě ne proto, že bych nedělala chyby. On si našel na každého to, co na něj fungovalo. A na mě nějaké hulákání neplatilo a neplatí. To by ze mě nic nevymlátil. Nicméně patřil mezi lidi, u kterých by mi nevadilo, kdyby na mě zvýšili hlas. On to dělal jen ve chvíli, kdy to bylo potřeba, a měl pocit, že právě tím z člověka dostane to nejlepší. Chtěl udělat to nejlepší pro dobrou věc," vysvětlila.

V současné době se v Praze uvádějí či budou uvádět dva z muzikálů, ve kterých před lety pod Bednárikovým vedením účinkovala, potřebu zahrát si v nich ale nemá. "Nerada se vracím a myslím, že něco, co jsem hrála před dvaceti lety, jako je Dracula, který slaví příští rok dvacetiny, bych už opravdu neprožila. Moje kariéra je právě proto tak zajímavá a silná, že přináším stále nové věci a nevracím se. Neříkám, že se mne neptali na Johanku z Arku, která se uvádí v Kalichu, neříkám, že se mne neptali na Draculu, který se bude hrát v Karlíně. Ale všichni zúčastnění už vědí, že já jdu dopředu a nevracím se. Jediné, co zvažuji, že bych možná z úcty mohla vystoupit na slavnostním uvedení Draculy v lednu ve Španělském sále Pražského hradu," prozradila.

V tuto chvíli chystá na další rok vlastní dva projekty a hlavně už začíná myslet na rok 2016, kdy bude slavit neuvěřitelné padesáté narozeniny. "Připravuji něco do O2 arény, proti čemu bude moje Černobílé turné dětskou besídkou v Otvovicích. Mám na to víc než rok, takže času je dost. Padesátiny neberu nijak tragicky. Považuji to za krásné uzavření první poloviny života a hurá do druhé," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám