Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Za padesát let své pěvecké kariéry prodal u jednoho vydavatelství už sedm miliónů desek, ale nestačilo mu to. Václav Neckář (80) nyní připravil vánoční CD Mezi svými a podíleli se na něm hlavně jeho přátelé, a samozřejmě bratr Jan, bez něhož od mozkové příhody, kterou prodělal před deseti lety, neudělá ani jeden profesní krok.

"Jméno dostala, protože je na ní třináct autorů, a většinou jsou to ti moji, moji autoři i přátelé," řekl Super.cz Václav Neckář. "Jsou tam potomci slavných textařů, jako je syn Pavla Kopty Václav, dcera Zdeňka Rytíře Alenka, syn Ivo Fišera Honza a pak spousta dalších kamarádů," doplnil ho bratr Jan.

Po dlouhé době má Neckář na desce i jeden duet. A je naprosto unikátní. "Zpíváme v něm s Martou Kubišovou, známe se sice hodně dlouho, ale duet jsme spolu nenazpívali ani v dobách Golden Kids," prozradil zpěvák.

Bratry jsme naposledy potkali před čtrnácti dny v Divadle Broadway na konkurzu na muzikál Mýdlový princ, který bude složený z Václavových písniček, ale mezitím rozhodně nelenili. "Minulý týden jsme měli čtyři koncerty, tenhle máme dva a další zase čtyři," upřesnil Jan Neckář.

A jak se Václav udržuje ve formě, aby to všechno zvládl? Má nějaký pohyb mimo pódia? "Musím to nějak zvládat, ale kromě jeviště pohybu moc nedám. Ale brácha mě hlídá," smál se. Bratr se totiž stará, aby dodržoval zdravou životosprávu.

"Dodržujeme ji spolu. Myslím, že je v našem věku důležité, abychom se stravovali střídměji a některé potraviny naprosto vyloučili z jídelníčku. Například červené maso bychom už jíst neměli. A alkohol? Maximálně stříček. A tvrdé my nikdy moc nepili, takže je to v pohodě," prozradil Jan Neckář.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám