Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Ivana Chýlková (60) dorazila na včerejší křest druhé knihy Patrika Hartla celá v černém, což ovšem v žádném případě nepromítalo atmosféru akce. Když jde o Hartlova díla, smutek není na místě!

Kniha se jmenuje Malý pražský erotikon a slovy jejího autora není o sexu, ale o tom, co mu předchází a následuje. „Podle mě je to romantická lovestory bez oné sentimentální omáčky,“ dodal na vysvětlenou Hartl poté, co přečetl ukázky, které, pravda, byly trochu jadrnější.

Kmotry knihy se stali Martin Hofmann a Ivana Chýlková, kterou s Hartlem pojí dlouholeté přátelství. Hartl je nejen prozaikem, ale rovněž autorem divadelních her, přičemž velmi rád a často obsazuje právě Chýlkovou. V Divadle Studio DVA se můžete přesvědčit, o jak šťastné spojení v tomto případě jde.

„No, víte, Patrik vybral opravdu ukázky, které hosty křtu pobavily i díky dost jadrné češtině, takže by si čtenář mohl udělat dojem, že jde jen o sex a erotiku. Tak to není. Jsou tam příběhy veselé, smutné, poetické a samozřejmě i ty méně mravné. Podle mě je i vzrušující a v každém případě překvapivá. Hrála jsem v několika hrách, které napsal, a tedy jsem věděla, že čtenáře povede určitým směrem, ale na konci uhne někam, kam by to nečekal. Jedním slovem - výborná věc,“ dodala Chýlková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám