Hlavní obsah
Článek

Nejstarší portrétovanou osobností v projektu Proměny 2015 byla Luba Skořepová (91). Herečku ale její vysoký věk nelimitoval, naopak podle tvůrců charitativního kalendáře, podporujícího projekty Nadace Archa Chantal, měla víc energie než někteří třikrát mladší kolegové.

Jednadevadesátiletá herečka se v kalendáři objevuje v rockovém přestrojení za Keitha Richardse z Rolling Stones. Na křtu kalendáře spojeném s dražbou obrazů jsme se Skořepové ptali, jestli bylo těžké dostat se britskému divočákovi pod kůži.

„Nevěděla jsem dopředu, koho budu dělat, a až na místě mi řekli, že budu představovat Keitha Richardse. Ani jsem neuměla vyslovit jeho jméno, protože jsem v hudbě zaostalá. Ptala jsem se, čím se vyznačuje, a bylo mi řečeno, že bere drogy a chlastá," nechala se slyšet herečka, která byla potěšená, když zjistila, že je Richards stejně jako ona melancholik. „Věděla jsem, že to mi půjde. Chtěla jsem, aby tam bylo vidět, jak je nespokojenej se životem a bojuje," řekla Skořepová, která by se na portrétu sama nepoznala.

„Vypadám jako bába kombinovaná se starým chlapem. Prý to tak ale má být," dodává s úsměvem paní Luba.

Reklama

Další články

Načítám