Hlavní obsah
Článek

Tomu se říká špatná předpověď! Když Ladislav Hruška (46) podepisoval smlouvu s Novou ohledně kuchařky receptů čtenářů, vůbec netušil, že by se z ní mohla stát snad nejprodávanější knížka desetiletí. Podle informací Super.cz se tak kupodivu muž, který kuchařkou vydělal už na byt v Praze, připravil o pořádný ranec peněz!

„Láďa do jednání v práci vstoupil s tím, že bez právníka nic nepodepíše. To ještě udělal dobře. Ale bohužel asi jeho zástupce nepočítal s tím, že by mohlo jít o tak úspěšný projekt, a tak s advokáty Novy dali dohromady smlouvu, která ve finále prakticky Láďu připravila o velké peníze,“ dozvěděli jsme se od dobře informovaného zdroje z okolí nováckého kuchtíka.

„Nastavil mu podmínky, že největší procenta z prodeje měl mít kolem padesáti tisíc kusů. Pak už se to snižuje. Vůbec nemysleli na to, že by si měli říct o bonusy za překročení stovky tisíc, dvou set tisícovek a podobně,“ přidal informátor s tím, že je běžné, že na knižním trhu o vyšším honoráři rozhodují právě vyšší prodeje. Zatímco třeba za deset tisíc výtisků mohl mít Hruška na jedné knížce jedenáct korun, při dobře postavené smlouvě by se při třistatisících prodaného nákladu mohl dostat třeba i na dvoj- nebo trojnásobek. Což znamená, pokud je to tedy pravda, že se vlastně dobrovolně připravil možná až o sedm miliónů korun!

„Nezlobte se, ale o těchto věcech se fakt nemohu bavit. Knížku jsem však rozhodně nedělal pro peníze,“ reagoval na dotazy Super.cz Hruška. Ještě že se může solidněji napakovat na pokračování čtenářského hitu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám