Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Šest let se marně snažili tvůrci kalendáře Proměny získat do projektu Simonou Stašovou (69), ale až nyní se jim to podařilo.

„Oslovili mě minulá léta, ale nebyla příhodná postava, kterou bych ztvárnila. Letos ale přišli s návrhem Margaret Thatcherové a to jsem pochopila, že jsem v sítích a nemůžu říct ne,“ říká Stašová a jedním dechem dodává: „Na tuhle ženu jsem si troufala už vzhledem k tomu, že ji hrála Meryl Streep, se kterou mě lidé často srovnávají a říkají, že jsme si typově podobné. Když to riskla Meryl ve filmu, tak bych nebyla hrdinka, kdybych to nevyzkoušela na fotografii.“

Maskérskou práci nechala herečka na profesionálech a sama se snažila najít výraz „železné lady“. „Ona měla trošku spadlá víčka, takže jsem se musela dívat při focení podhledem. Klíčem k tomu najít ten správný výraz bylo, abych vypadala unaveně,“ prozradila nám Stašová na křtu kalendáře Proměny 2015, kde se ukázaly i další známé tváře, které se objevily v díle jako například Regina Rázlová, Ljuba Skořepová, nebo Květa Fialová. Během rozhovoru nám paní Simona prozradila tajný trik na předkus. Toho docílili s pomocí tří žvýkaček.

Stašovou těší, že ji v roli britské premiérky nepoznali ani její blízcí. „Když jsem tu fotku ukázala synovi a zeptala se ho, kdo to je, tak se podíval a říkal... To je ta Angličanka Thatcherová. Pak jsem mu prozradila, že jsem to já a on nevěřil,“ řekla Stašová.

„Roztomilá byla moje teta Jaruška, která žije ve Švédsku. Volala mi, že viděla na internetu tuhle fotografii a taky mě hned nepoznala. Pak se mi prý zadívala do očí a řekla, to je naše Simonka!“ rozesmála se herečka.

Součástí slavnostního křtu byla i letos charitativní dražba, jejíž celkový výnos spolu s výnosem z prodeje kalendářů opět podpoří projekty Nadace Archa Chantal. Fotografie Simony Stašové v podobě Margaret Thatcherové vynesla 100.000 korun. Celkově pak dražba všech obrazů přinesla nadaci neuvěřitelných 758.000 korun.

Reklama

Další články

Načítám