Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Herečka Libuše Havelková (87), kterou diváci znají coby učitelku ze seriálu My všichni školou povinní nebo jako babičku z Kouzelné školky, trpí vážným Menierovým syndromem. Ten většinou způsobuje velký nervový otřes. "Mívám záchvaty závratí, také těžce zvracím. Je to až nechutné, ale co se dá dělat, takový je život," krčí rameny Havelková.

Ta se Super.cz svěřila, že se sice se svými potížemi naučila žít, ale kdyby je neměla, byla by raději. "Mám i jiné choroby související se stářím. Ale co nadělám. Snažím se meditovat, užívat si vnoučat, číst si. Není to zase tak hrozné," tvrdí pohádková babička.

Záchvaty se jí posledních pár týdnů vyhýbají, herečka má ale strach, že příští může mít nedozírné následky. "Většinou jsem upadla a potrhala si kůži. To spravilo ošetření u lékaře. Dnes mám už ale slabé kosti a tak mám strach, abych si příště něco nezlomila. To by v mém věku mohlo být vážné," bojí se Havelková.

Proto raději nevychází z domu. Jedinou výjimku učinila pro nově chystaný dětský film Modrý anděl. "To mě ale přivezli a odvezli a měla jsem jen malý štěk babičky. Jinak se už práci nevěnuji. S mou nemocí to nejde. Kvůli tomu jsem také přestala točit Kouzelnou školku," dodala závěrem Libuše Havelková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám