Hlavní obsah
Článek

Je to jen pár týdnů, co se Jiří Ježek potýkal s velmi vážnými zdravotními komplikacemi, když se stal obětí hromadné nehody během závodu na mistrovství světa v americkém Greenville. Šestinásobný paralympijský vítěz v cyklistice musel ve Spojených státech podstoupit náročnou operaci a jeho stav byl velmi vážný.

Proto bylo velmi potěšující, když jsme sympatického sportovce potkali na otevření Terapeutické zahrady ve Fakultní nemocnici Motol, kterou Nadační fond Pink Bubble nechal postavit a věnoval nemocnici pro dlouhodobě hospitalizované děti. Ježek se akce zúčastnil jako jeden z VIP hostů, ale v Motole fungoval taky jako pacient. „Vlastně jsem tady i dnes částečně jako pacient. Měl jsem velkou kontrolu u mých lékařů a perfektně to zaklaplo, že jsem mohl zaskočit do téhle úžasné nové zahrady za dětmi,“ nechal se slyšet pohledný sportovec.

Ježek se snaží co nejrychleji uzdravit, aby mohl opět brzy závodit. „Jde to pomalu, ale jsem vděčný, že můj zdravotní stav se lepší rychleji, než se očekávalo,“ říká Ježek, který se potýkal se zlomeninou ruky, přeraženými zuby a natrženou plící. Během operace mu američtí lékaři museli dokonce odstranit dvě žebra. „Zranění na hrudníku se hojí pomaleji, ale myslím, že mě to do budoucna nebude limitovat,“ říká Jiří a s humorem dodává: „To, že mi vzali čtvrté a páté žebro, není zase takový hendikep. Možná, že to bude výhodné a budu se moct na kolo lépe poskládat.“

Jezdec s podkolenní amputací, jenž se stal v Londýně 2012 nejúspěšnějším cyklistou paralympijské historie, a jeden z našich nejznámějších paralympijských sportovců už pomalu začíná trénovat doma na trenažéru a kondičně běhá, ale zatím přesně netuší, kdy vyjede do terénu na skutečném kole.

Reklama

Další články

Načítám