Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poznávacím znamením této dnes devětačtyřicetileté herečky je mezera mezi zuby. Už to, spolu s úvodní fotkou, možná někomu bude stačit, aby i bez dodatku, že jejím nejslavnějším filmem jsou Sestřičky, rozklíčoval Alenu Mihulovou.

Film s ní a Jiřinou Jiráskovou v hlavních rolích byl natočen v roce 1983 a přinesl jí nejen popularitu, ale také partnera. Za muže si vzala jeho režiséra Karla Kachyňu, jenž ji pak obsadil i do dalších filmů. Do Smrti krásných srnců, Městem chodí Mikuláš nebo Krávy.

Její filmografie ovšem ani v posledních letech nezeje prázdnotou. Loni se například vrátila k roli sestřičky ve filmu Domácí péče, v němž ji režisér Slávek Hanák obsadil do hlavní úlohy, roli dostala také v detektivní minisérii České televize Případ pro Exorcistu, jejíž režie se ujal Jan Hřebejk.

„Případ pro Exorcistu mě zajímal hlavně proto, že jsem dosud žádnou detektivku nerežíroval. V současné době se jich točí opravdu hodně a laťka je nastavená vysoko, primárně zahraničními vzory. Jsem zvědavý, co se nám s tímto tématem podaří udělat, protože s výjimkou Nevinnosti jsme se s Petrem Jarchovským něčeho podobného ještě nedotkli,“ uvedl Hřebejk a zároveň prozradil jméno scenáristy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám