Hlavní obsah
Článek

Petře, Petříčku, chlapče rozmilý, my bychom se k sobě tolik hodili… Popěvek z dnes již nesmrtelné pohádky S čerty nejsou žerty, v níž excelovali Viktor Preis, Jaroslava Kretschmerová, Josef Kemr nebo Josef Nárožný s vládcem pekla Karlem Heřmánkem, si představitelka krásné princezny Adélky Monika Pelcová mohla prozpěvovat i v soukromí. I když léta tvrdošíjně zapírá, že by s Petrem neboli Vladimírem Dlouhým na place zažila něco víc, než jen přátelství, herečka, která se zhostila role její nafoukané sestry Angelíny, nyní prozradila, že dvojici opravdu na natáčení spalovala vášeň!

„Ondra Vetchý a Mirek Dlouhý byli ve věku, kdy si dělali zářezy. Mohli mít každou, na kterou si ukázali. V té době soutěžili, kdo bude mít lepší skóre. A když se na scéně objevila Monika Pelcová, tedy Adélka, které bylo šestnáct let, bylo o zábavu postaráno,“ prozradila Nedělnímu Aha! Dana Bartůňková, která si s gustem zahrála nesnesitelnou starší dceru knížete Josefa Sličného (Josef Kemr).

Monika, která pocházela z Olomouce, byla ještě cudná a nevinná a navíc ji celou dobu hlídal na place tatínek. „Holka se celou dobu držela, ale jeden večer tam zůstala sama a…“ směje se Angelína. Podle ní byla tahle milenecká zkušenost pro Mirka Dlouhého jen jednou z mnoha, ale Monika se do herce bláznivě zamilovala.

„Byla to její první, a tudíž největší láska. Když Mirek zemřel, strašně ji to sebralo a na pohřbu upřímně plakala,“ dodala herečka, která se na rozdíl od filmové sestry ve světě filmu objevuje doteď. To představitelka Adélky si zahrála jen jednou, pak se stala učitelkou.

Reklama

Další články

Načítám