Hlavní obsah
Článek

Vídali jsme ji ve Snídani s Novou nebo v pořadech České televize Když se řekne profese nebo Český dobrodruh. Naposledy jsme ale Lucii Výbornou v televizi viděli v roce 2011, kdy uváděla Autoškolu národa. Zmizela z obrazovek, ale slýcháme ji z éteru, neboť pracuje pro Český rozhlas.

Více než rok také i s dcerou Vanessou strávila kvůli práci svého manžela Jaroslava Poříze, ekonoma a bývalého vicemistra světa v sumo, v Moskvě. Tam ale také nevydržela být pouhou ženou v domácnosti a aspoň natáčela reportáže. Stihla také napsat knihu Fit maminka.

Nejvíc bylo v poslední době o Lucii slyšet, když se rozhodla nečekat, jak dopadne výprava českých horolezců do pohoří Karákóram a následně na K2. S muži v čele s Radkem Jarošem, jenž přišel při lezení o několik prstů na nohou, se vypravila aspoň do základního tábora ve výšce 5000 metrů a odtamtud připravovala výstupy pro posluchače. Extrémní sporty jí rozhodně nejsou cizí. Kvůli potápění si dokonce musela léčit střední formu kesonové nemoci.

Nyní ovšem dokázala, že jí sluší nejen pohorky, kombinézy a bundy. Moderovala slavnostní večer, kde se prezentovali nejlepší čeští sommeliéři. Vlasy si místo pohodlného stáhnutí do culíku nechala nakadeřit, nalíčila se, ale jedno si neodpustila. Zase si vzala overal, i když společenský.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám