Hlavní obsah
Článek

Přestože je sezóna takzvaně u ledu, tak má Barbora Špotáková docela napilno. Olympijská vítězka nedávno vysadila ve venkovních expozicích trojské botanické zahrady strom jasan.

Nebylo to poprvé, co Bára vysazovala strom. „Je pravda, že mám zemědělskou univerzitu, kde jsem s tím přišla do styku. Máme chatičku, kde jsem vysazovala tuje a kolem baráku se chystáme vysadit ovocný sad. Snad tady získám nějaké tipy, aby bylo to vysazování úspěšné,“ svěřila se nám Špotáková.

Vedení botanické zahrady sportovkyni padlo do noty, neboť ona sama raději vysazuje stromy než kytky a zeleninu. I když i ta by se na její zahrádce našla. „Pár rajčátek, okurek a paprik jsme tam měli. Je příjemné, že si člověk může něco vypěstovat,“ říká Bára, jejíž výpěstky ocenil hlavně její syn Janek (1,5).

„Janeček z toho měl vždycky radost, ten se hnal vždycky k rajčátkům, protože mu chutnala,“ usmívá se česká atletka. Ve video rozhovoru nám dále prozradila, jak příchod syna ovlivnil její stravování.

Společně se Špotákovou zasadil jasan v pražské Botanické zahradě také její učitel, mentor a vzor Jan Železný. Několikanásobní olympijští vítězové se zúčastnili sázení v rámci unikátního projektu Kořeny osobností, jehož posláním je připomínat počiny především českých osobností, které se zasloužily o šíření dobrého jména české vědy, umění, sportu a dalších oblastí a oborů společenského života nejen doma, ale také v zahraničí.

Reklama

Další články

Načítám