Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dlouho se spekulovalo o tom, že Dagmar Havlová (71) před několika měsíci podstoupila operaci. Bývalá první dáma o svém zdravotním problému nikdy otevřeně nehovořila, a jak už to tak bývá, domněnky začaly nabírat rozměrů fantastických výmyslů.

Když včera Havlová osobně pokřtila vánoční betlém, který vytvořily zpěvačka Dáša Zázvůrková a modistka Libka Safr, tak o svém aktuálním zdravotním stavu poprvé otevřeně promluvila. Známá herečka vypadala odpočatě a spokojeně, a tak jsme se jí ptali, jestli se tak i cítí. „Po operaci štítné žlázy, kterou jsem absolvovala v únoru, to jde hůře. Teď už se to nějak srovnává. Vyžaduje to rok následnou rehabilitaci,“ překvapila svou otevřeností Havlová.

Během rozhovoru jsme se zajímali o to, jakým způsobem se paní Dagmar po závažné operaci dostává do formy. Spoléhá jen na západní medicínu, nebo využívá i alternativní metody? „Abych pravdu řekla, tak užívám léky normální medicíny, ale když je zapotřebí, tak sáhnu i po alternativních."

Kvůli problémům se žlázou s vnitřním vyměšováním má Havlová oslabenou obranyschopnost organismu. Navíc se Havlová nakazila jistým virem od svého zesnulého manžela a nemoci se jí nedaří definitivně zbavit. „Podědila jsem po Václavovi bacily, když jsem o něj pečovala, a ty se mi usadily v plicích. To znamená, že mi to trvá třeba tři týdny, než se zbavím nějakého běžného onemocnění a musím ležet na antibiotikách,“ říká Havlová a s úsměvem dodává: „Myslím, že nad tím začínám vyhrávat. Řekla jsem si, že stačilo.“

Související témata:
Betlém
Bacily

Reklama

Další články

Načítám