Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Se zpěvačkou Terezou Mátlovou (48) jsme se potkali den po její premiéře v ústecké inscenaci opery La Traviata. Místo, aby se těšila z úspěchu a užívala si volna před dalšími představeními fenomenálního Fantoma opery, kde ztvárňuje roli operní divy, vyrazila na křest videoklipu svojí kamarádky Dáši Zázvůrkové, kde se stala jednou z kmoter.

"My se s Dášou známe vlastně díky Františkovi, poznaly jsme se na Bídnících," vysvětlila Tereza, že je dal dohromady její partner František Janeček (79), jenž stejně jako Fantoma opery produkoval i Bídníky. "Přátelství pořád přetrvává, byť se leckdy hodně dlouho nevidíme, protože Dáša je hodně akční, pořád někam jezdí, a já jsem zase věčně někde po divadlech. Spojuje nás i láska k Itálii a k italštině," dodala.

I když ona přišla na Dášin křest, tak Zázvůrková na její premiéře nebyla. "Tak ono to bylo hektičtější, nastoupila jsem do rozjetého představení a všichni se mě teď ptají, kdy mám další reprízu, protože v týdnu to nestihnou. To bych ale musela hrát jenom v neděli, protože pátky a soboty mám zase Fantoma," svěřila.

Zkoušet zároveň La Traviatu a hrát Fantoma bylo hodně náročné. "Dokonce jsem kvůli tomu trochu přibrala. Učila jsem se do dvou do noci a ráno v šest jsem vstávala. Jediné, co mne drželo nad vodou, byly čokolády. Ale nelituji, už mi otrnulo, bylo to krásné. A teď se mi rýsuje další skvělá role, Krásná Helena. Jsem nesmírně šťastná a s Fantomem, který je samozřejmě základ, je to vše naprosto ideální," je spokojená Tereza.

Reklama

Další články

Načítám