Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nenápadná dívenka na obrázku, která nedávno oslavila třicetiny, se narodila v kalifornské Santa Barbaře jako Katheryn Elizabeth Hudson a dnes patří mezi nejúspěšnější popové zpěvačky. Vlasy světlé jako sláma tentokrát ale hodně matou. Od počátku kariéry je s ní totiž neodmyslitelně spojená černá, případně pestrobarevně duhovaná, hříva stejně jako bláznivé kostýmy pastelových barev.

Vězte, že na fotografii je zachycena malá zpívající Katy Perry. Vyrůstala v rodině pastorů, kteří se obrátili k Bohu po bouřlivém mládí. I proto Katy začínala rozvíjet svůj talent ve sboru v kostele a i později se věnovala gospelu. Na střední škole Dos Pueblos High School studovala hudbu a krátce také italskou operu na Music Academy of the West. Její zpěv zaujal rockové duo z Nashvillu Steva Thomase a Jennifer Knapp, a tak s nimi Katy odjela nahrávat svá první dema právě do Tennessee, kde je baštou hlavně country hudba.

Mezinárodní popularitu jí však přinesl rok 2007 a hity Ur So Gay a především pak I Kissed a Girl a Hot n Cold. Znát jistě budete i další singly Teenage Dream, Last Friday Night, The One That Got Away, Dark Horse či Roar.

Perry se kromě hlasového rozsahu a slušné hry na kytaru ráda pyšní také svými přírodními přednostmi, po kterých jako dítě toužila. Před časem to přiznala v jednom rozhovoru: „Živě si pamatuji, jak ve svých devíti letech klečím u své postele a modlím se. Žádala jsem tehdy Boha, aby mě obdařil ňadry, která budou velká tak, že když budu ležet na zádech, neuvidím si na nohy. Evidentně se mi to splnilo.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám