Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Veronika Arichteva (37) se včera zúčastnila nádherné módní přehlídky. Konala se v rámci projektu Ruce na prsa a unikátní byla tím, jaké modelky se na mole objevily - žádné missky, ale krásné silné ženy - onkologické pacientky. Mezi nimi také Veroničina starší sestra Kateřina, které rakovinu našli před pěti lety.

Krutou zprávu se Katka dozvěděla v době, kdy měla prožívat nejkrásnější období v životě - když byla čerstvou maminkou. „V té době měla akorát miminko, půlroční holčičku. Ségře bylo v té době teprve osmadvacet, což je strašný. Už vím, že je důležitá prevence a co nejvíc o tom mluvit. Ohrožené jsou také čerstvé maminky, u kterých onemocnění vznikne v důsledku hormonálních změn,“ apeluje herečka na nutnost prevence.

Příběh její sestry naštěstí skončil dobře. „Protože se moje Kačenka úspěšně vyléčila, tak tady dnes večer půjde přehlídku. Přišla jsem ji podpořit, celou tu dobu byla hrozně statečná,“ neskrývala Arichteva hrdost v hlase.

Moderátorkou večera v klubu Rock Café byla Iva Kubelková (46), která zde také nebyla náhodou. Paní doktorka Petra Tesařová z onkologie, která celý večer organizovala, je její sestřenice.

Akci dále podpořili například Veroničin manžel, režisér Biser Arichtev, zpěvák Dan Bárta nebo badmintonista Petr Koukal.

Ruce na prsa je celorepubliková kampaň, jejímž hlavním cílem je zvýšit povědomí o důležitosti samovyšetření prsou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám