Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Devatenáctiletá Hannah Norman trpí nefalšovanou opalovací obsesí. Nejenže denně vystřídá čtyři různé salóny, ale k tomu ještě používá řadu bronzujících kosmetických prostředků. Aby její pokožka byla stále snědá podle jejích představ, stojí ji to každý měsíc tisíc liber, tedy téměř 35 tisíc korun.

Povolený opalovací limit v solárních studiích je 15 minut, což je i důvodem, proč Hannah musí denně zavítat do čtyř zařízení. ‚Pouhá‘ čtvrthodinka by pro ni byla nemyslitelná. Teenagerka pracující v obchodě s oblečením nehledí na to, že svou závislostí ruinuje kromě rodinné kasy i vlastní zdraví.

Norman z jižního Walesu začala chodit na solárium se svou starší sestrou Claire už ve čtrnácti letech, přestože ve Velké Británii je to povolené až od osmnácti. Podle jejích slov po ní ale nikdy nikdo nepožadoval prokázat se občanským průkazem.

Navzdory nevoli rodičů si Hannah pokaždé prosadí svou a říká, že je nešťastná, dokud nemá za sebou svůj opalovací rituál. Proto jej provádí hned z rána. Mladá žena přitom neřeší, že solárkový oranžový odstín není nic pěkného, a navíc jí přidává roky. V kombinaci s nánosy make-upu a kvantem očních stínů vypadá klidně o generaci starší než její ‚vybledlé‘ kamarádky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám