Hlavní obsah
Článek

Bývalého sporťáka a nového moderátora hlavní zpravodajské relace Novy Martina Pouvu dostihly hříchy z mládí. Média zjistila, že jako teenager byl ve vězení, k čemuž se Pouva nejdřív nechtěl vyjadřovat, nyní se ale rozhodl, že se přizná a ujasní, jak to tehdy bylo.

„Bylo to v roce 1983. Měl jsem po maturitě, bylo mi devatenáct a odjel jsem s CKM (cestovní kancelář mládeže) na zájezd do tehdejší Jugoslávie. S partou kamarádů jsme se rozhodli, že se podíváme do blízké Itálie. Oficiálně to nebylo možné, a tak jsme přešli hranice tajně a pěšky. Na hranicích nás Jugoslávci chytili a na tři dny nás zavřeli do místního vězení, než se všechno vyšetří,“ přiznal moderátor.

„Po vyšetřování zjistili, že vlastně o nic nešlo a zase nás bez problémů pustili. Měli jsme z toho tehdy ohromnou legraci a zážitek na celý život. Do Čech se naštěstí žádná hláška nedostala, a tak jsme z toho neměli ani žádný politický problém,“ ospravedlňoval se Pouva, že vlastně o nic nešlo.

„Když jsme se vrátili po třech dnech k našemu zájezdu, všichni se nás ptali, kde jsme tak dlouho byli. My tvrdili, že na výletě, a když se ptali, proč nejsme vůbec opálení, vesele jsme prohlašovali, že tam byl spíš chládek. Když nám řekli ‚pojď, sedni si‘, tvrdili jsme ‚ne, díky, my se naseděli už dost‘. Prostě to pro nás tehdy byla jen jedna velká legrace a dobrodružství,“ dodal. Dnes ráno, když se v médiích informace objevila, mu ale, coby tváři Televizních novin, do smíchu moc nebylo.

Televize se tváří, že z Martinova tehdejšího uvěznění nedělá problém. „O situaci, ve které se moderátor Martin Pouva před rokem 1989 ocitl, jsme věděli, avšak tuto skutečnost nepovažujeme za nikterak vážnou. Martin Pouva touto uplynulou situací nijak nepoškodil své jméno,“ zní oficiální vyjádření televize.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám