Hlavní obsah
Článek

Půvabná herečka Simona Chytrová (48) má za sebou nejednu těžkou životní lapálii. Se svými nepříjemnými zkušenostmi s anorexií v době dospívání, kdy patřila k nejlepším gymnastkám v republice, se svěřila v rozhovoru pro magazín Ona Dnes. "Byla jsem psychicky labilnější a to u mě tehdy nastartovalo anorexii. Akorát, že tehdy ještě nikdo nevěděl, co to je. Od deseti let jsem byla sama ve vrcholovém středisku v Praze. Celý týden jsem byla na hotelu. Měla jsem dvoufázové tréninky. Prostě dril. Říkalo se, že jsem z těch osmnácti dívek z celé republiky nejtalentovanější, trénovala mě Věra Čáslavská. Ale zároveň jsem byla i nejlabilnější," vzpomíná Simona na dobu, kdy začala mít první vážnější problémy s příjmem potravy.

"Měli jsme přísnou dietu. Já jsem začala příšerně hubnout a měla jsem z toho radost. Měla jsem pocit, že jsem nejlepší ze všech. Možná v tom hrálo i odloučení od domova. Vážila jsem třicet pět, jeden čas dokonce třicet dva kilo. Už jsem nemohla cvičit a pomalu ani chodit. Posílali mě od doktora k doktorovi, nikdo nevěděl, co mi je," otevřeně říká Simona.

Sympatickou herečku přivedly zdlouhavé zdravotní komplikace až na nemocniční lůžko a málem ji stály život: "Když jsem ležela půl roku v nemocnici a viděla jsem tam těžce nemocné malé děti, začalo mi docházet, že gymnastika není všechno. Postupně jsem pomalu začínala jíst," vzpomíná na krušné životní chvile herečka, které už dnes jí úplně normálně a dokonce ráda vaří.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám