Hlavní obsah
Článek

Bouřlivák, ke stáru nevrlý, ale jinak čistá duše. Tak o zesnulém Pavlu Landovském (†78) hovořili někteří z hvězdných hostů hercova posledního rozloučení, na kterém se pod návalem emocí sesypala Dagmar Havlová. Muž, který se na sklonku života dopustil pár nezbedností a pro vulgaritu nikdy nešel daleko, se prý tak choval hlavně kvůli svému zdravotnímu stavu. Jak na něj celebrity vzpomínají?

„Říkal mi: ‚Pochopil jsem, co je to sláva. Utíkal jsem před policajtama z jedné demonstrace. Blížil se ke mně jeden s obuškem. Tehdy jsem byl slavnej. Říkal: To je Landovský. Byl jsem zachráněn! Ale on dodal: ‚Bijte ho!‘ Jinak jsem ho měl strašně rád. Všechny nás inspiroval a pomáhal nám,“ uvedl Bolek Polívka.

„Budu na něj vzpomínat jako na velkého člověka, který byl pro nás všechny velmi důležitý. Dokázal totiž věci přesně pojmenovat a vzdorovat i předchozímu režimu, který jeho i ostatní lidi perzekuoval a nutil k nesvobodě. On ale byl svobodný duchem, nedal se,“ sdělil zase herec Jan Potměšil.

Ondřej Pavelka ze seriálu Ulice se vyjadřovat nechtěl. „Ale vídáme se při podobných příležitostech čím dál častěji,“ pronesl se smutným úsměvem směrem k novinářům, a připomenul tak i svou nedávnou účast na pohřbu Petra Skoumala, manžela své herecké kolegyně Ilony Svobodové.

„S Pavlem to byla vždycky sranda. Byl to bezvadnej chlap. Ještě jsem ho před emigrací stihl v Činoheráku. Pak byl za námi v Budapešti. Teď ke stáru byl hodně nemocný, a tak byl nevrlý. Zase ale když viděl známou tvář, byl jiný. Na mě byl vždycky hodný, pokaždé jsme si hezky popovídali, dali si skleničku. Bylo to s ním vždy moc příjemné,“ prozradil nám herec Vladimír Kratina.

Na pohřeb přišel i politik Karel Schwarzenberg. A jindy decentní kníže kolem sebe nečekaně jen prskal a novinářům odsekl, ať mu dají pokoj. V politice má teď problémy, a tak si zřejmě potřeboval ulevit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám