Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Muselo to být pro ni velké emoční vypětí… Dagmar Havlová (71), asi nejočekávanější hvězdná osobnost na ostře sledovaném pohřbu nedávno zesnulého bouřliváka Pavla Landovského (†78), sice statečně přišla kamaráda vyprovodit na poslední cestu, po dvaceti minutách na ni ale smutek tak dolehl, že s neskrývaným pláčem z kostela svatého Ignáce na pražském Karlově náměstí uprchla!

Paní Dagmar všichni na posledním rozloučení s „Lanďákem“ netrpělivě očekávali. Však byla také ženou Václava Havla, s nímž herce pojilo celoživotní přátelství. Ale nejen s ním! Redakce Super.cz má na bývalého emigranta, který českému herectví neudělal ostudu ani v Rakousku, dojemnou vzpomínku. V jedné z lepších chvil si s námi vesele povídal a na závěr hovoru nás poprosil o číslo na Havlovou. „Nadiktuj mi ho. Já Dáše musím za něco vynadat. Ale ne, dělám si srandu. Dlouho jsem s ní nemluvil,“ říkal rozverně před časem Landovský. Bylo jasné, že ti dva mají bližší přátelství, než jen to „trpěné“, protože byla družkou kamaráda.

Nebýt bodyguarda, který Havlovou při cestě z kostela k autu podpíral, vlnu smutku by snad ani nezvládla. Už při příchodu se jen tak tak držela. Tvář sice neskrývala za slunečními brýlemi, ale odmítla poskytnout médiím vzpomínky na přítele a bylo na ní také znát, že ji čekají opět velmi těžké chvíle loučení s blízkým člověkem.

Z rodiny nechyběl ani bratr Václava Havla Ivan Havel, který se na rozdíl od sourozence celý profesní život uměleckému světu vyhýbal, byl totiž vědeckým pracovníkem.

Reklama

Další články

Načítám