Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nedávný hysterický výlev gastronomického experimentátora Ladislava Hrušky (46), který nezvládl kritiku dlouholetého profesionálního kuchaře z Kluků v akci Filipa Sajlera, jenž jeho kuchtění označil za šílené, má dohru. Super.cz nyní hovořil i se Sajlerem a ten se velmi slušně, leč jasně vyjádřil o tom, co si o novácké estrádě s Hruškou v hlavní roli myslí. A není to nic pěkného!

Hruška schválně komolil Sajlerovo jméno, vysmíval se, že je slavnější, a tvrdil, že si kuchař z pořadu s desetiletou historií vysílání na něm snaží dělat jméno. Pak se asi zalekl kritiky svých vlastních příznivců a status na sociální síti vymazal. „Rozhodně nemám zapotřebí si po dvaceti letech v oboru dělat reklamu na někom, jako je on. A to se vůbec do pana Hrušky neopírám. Moc si nevybavuju, že bych se o něm vyjadřoval tak často, jak tvrdí, jen dvakrát,“ řekl Super.cz Sajler.

„Věřím, že Láďa Hruška rád vaří, ale kuchař to není. Vždycky je špatné, když se do kuchařského světa nahrne kdekdo a ještě takhle nesmyslně. Toho člověka neznám, nehodnotím jeho chování nebo vystupování. Hodnotím jen to, co gastronomicky předvádí. A žádná gastronomie to skutečně není. Tahle estráda s vařením za pět korun se ani moc nedá komentovat, považuju to za špatné. Degraduje to celý obor,“ hodnotí bez servítek nováckého experimentátora a nejúspěšnějšího „autora“ kuchařky v historii Česka muž, který za svoje kuchtění sesbíral za dvě desítky let řadu ocenění.

Ani argumenty, že jde o recepty chutné a levné, příliš neuznává. Vařit se prý dá za pár korun mnohem lépe a tělu jídlo pak přinese mnohem víc prospěšnějších živin, než i dle výživových poradců diváky ohrožující smažené sýry z mikrovlnky Ládi Hrušky.

„Osobně si myslím, že tento způsob stravování může být nebezpečný. Je to gastronomicky i výživově úplně mimo. Stravování by mělo tělu něco přinést, u tohohle kutilství to ani nejde,“ dodal Sajler, podle nějž je rozdíl mezi vařením pro radost a kvalitní kuchařskou prací a gastronomií.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám