Hlavní obsah
Článek

Koncem listopadu pořádá výbor UNICEF Česká republika v Českém muzeu hudby výjimečnou charitativní akci. V průběhu slavnostního večera proběhne dražba panenek, které pro tuto příležitost speciálně vyrobili umělci, významné osobnosti a designéři. Výtěžek akce bude věnován této celosvětové organizaci pro pomoc dětem.

Jednu z prvních panenek představila herečka Hana Vagnerová (41), kterou známe ze seriálů Expozitura nebo Kriminálka Anděl. Zatímco herečka má ještě o pár odstínů světlejší vlasy než dříve, pro svoji panenku zvolila mnohem avantgardnější odstín. Vlásky jí vyvedla v modré barvě. Snad se pro ni nerozhodne i ona sama.

Jinak je ale panenka velmi elegantní, Hanka na její tvorbě totiž spolupracovala se známou italskou oděvní značkou, která jí dodala inspiraci a materiál. Panenka pojmenovaná Emilia Fontanesi je tak oblečená do modelu z kolekce podzim/zima 2014. "Je to neformální a volnočasová móda, kterou mám ráda i já, proto jsem také nabídku přijala," vysvětlila Vagnerová. "Také velmi ráda podpořím ty nejbezbrannější, tedy děti, jimž fond UNICEF pomáhá," dodala.

A co má vlastně panenka, která bude až do dražby vystavena v butiku této značky, na sobě? Zavinovací svrchní plášť objemného střihu v provedení sůl a pepř z vlněného buklé, žebrovaný svetr z čisté střižní vlny ve velbloudí barvě sladěný s halenkou s pánským límečkem a sukní ve stylu Amiš z vlněného flanelu s drobnou kostkou.

UNICEF (United Nations Children's Fund) je organizace, která působí ve více než 150 zemích světa s cílem zajistit dětem podmínky pro přežití, výživu, vodu, sanitární opatření a hygienické podmínky, stejně jako základní vzdělání, ochranu před násilím nebo HIV/AIDS. Organizace se zaměřuje na ty nejzranitelnější děti, které nejsou v centru pozornosti, na děti v rozvojových zemích, ve válečných zónách a na územích postižených katastrofami.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám