Hlavní obsah
Článek

Každoroční kalendář Proměny dělá vždy čest svému jménu, metamorfózy známých tváří, které se svou účastí zapojí do bohulibé věci, jsou úžasné. Letos se projekt realizuje již pošesté a my vám přinášíme první vlaštovku, fotku, na níž je osoba, která se jako jediná objevila ve všech předchozích ročnících. Chantal Poullain.

Vybrat pro herečku proměnu byla pro autory, fotografa Petra Kurečku a režiséra Marka Škarpu, výzva. „Chantal je náš nejnáročnější model. V kalendáři se objevuje již pošesté, a tak není jednoduché přijít s něčím novým, co by ji zaujalo. Ale máme zkušenost, že čím extrémnější maska a proměna, tím je Chantal spokojenější,“ shodli se a pro Poullain vybrali opravdu lahůdkovou stylizaci.

„Z variant, které jsme pro ni vymysleli, jsme nakonec vybrali tuhle rockerskou. Chantal v sobě má divokost a nezávislost, ale i cit pro dramatičnost a show a k tomu Kissáci se svým blyštivým rockovým cirkusem dokonale ladí,“ prozradili Kurečka a Škarpa.

Kalendář Proměny 2015, který vzniká na podporu projektů Nadace Archa Chantal, se vrací ke kořenům celého projektu. „Za těch uplynulých pět let jsme si vyzkoušeli komorní focení v ateliéru, velké aranžované scény v reálných prostředích pro naše dva díly filmových Proměn a nakonec i focení ve stylu středověkého divadla v aranžovaných scénách loňského tarotového kalendáře. A při hledání tématu pro Proměny 2015 jsme se shodli, že nám vlastně chybí ta jednoduchost práce v ateliéru a soustředění na portrét a samotnou proměnu,“ nastínili.

A kdo další se v Proměnách 2015 objeví? „Oslovili jsme opět výběrovou společnost. Máme rádi zajímavé kombinace, a tak se všichni můžou i letos těšit na pečlivě vybrané herce, herečky a jednu pěveckou a jednu režisérskou hvězdu. Kromě Chantal Poullain mezi nimi nechybí Simona Babčáková, Karel Dobrý, Lenka Filipová, Boris Hybner, Michael Kocáb, Tereza Kostková, Bolek Polívka, Regina Rázlová, Luba Skořepová, Simona Stašová a Milan Šteindler,“ prozradili.

Kalendář Proměny 2015 bude pokřtěn 6. listopadu a součástí křtu bude i charitativní dražba, jejíž výnos spolu s výnosem z prodeje kalendářů opět podpoří projekty Nadace Archa Chantal, které realizuje na dětských odděleních českých zdravotnických zařízení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám