Hlavní obsah
Článek

Žijící herecká legenda a hvězda prvního filmového dobrodružství agenta Jamese Bonda se opět přihlásila o slovo a nafotila nové snímky jako důkaz toho, že si stále zaslouží pozornost. Letos v březnu sice Ursula Andress oslavila 78. narozeniny, ale nepatří k hvězdám, které by se ve stáří uzavřely před světem.

Andress se kvůli focení vyparádila a zavzpomínala na časy, kdy tvořila filmové dějiny. V roce 1962 se stala první milenkou agenta 007, a zahájila tak linii sexy krásek, na niž o 40 let později navázaly Halle Berry (57) či Eva Green. První Bondgirl se do povědomí mužské části publika zapsala především scénou, v níž se předvedla v bílých bikinách, které patří k ikonickým filmovým kostýmům.

„Těm plavkám vděčím za svůj úspěch. Díky bondovce Dr. No jsem získala tvůrčí svobodu a finanční nezávislost,“ řekla herečka o legendárních bikinách, za něž sběratel v roce 2001 na dražbě zaplatil 60 tisíc dolarů (1,2 miliónu korun).

Po filmu Dr. No se švýcarská rodačka dočkala Zlatého glóbu pro vycházející hvězdu a její kariéra pokračovala vzhůru. Mezníkem jejího života je film Souboj Titánů z roku 1981, během jehož natáčení poznala o 16 let mladšího Harryho Hamlina, který je otcem jejího syna Dimitriho (34).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám