Hlavní obsah
Korzo
Článek

Jednadvacetiletý vězeň Kyle Richards podal žalobu na stát Michigan a guvernéra Ricka Snydera kvůli zákazu porna ve vězeních. Jde prý o "krutý a mimořádný" trest.

V rukou psané žalobě podané 10. června letošního roku u krajského soudu v Detroitu Richards tvrdí: "Zákaz porna je užíván jako metoda psychologické války proti vězňům ve snaze podkopat morálku vězněných a zlomit jejich ducha." Jde prý o výjimečný trest, který se rovná "sexuální a smyslové deprivaci".

Okres Macomb, kde je Richards vězněn, opravdu vězňům pánské časopisy ani lechtivé filmy nepovoluje, uvádí Detroit News. Mladík se však nesoudí s okresem, ale se státem, který vlastnictví pornografie vězňům dovoluje - s výjimkou materiálů zobrazujících hrané znásilnění, sex se zvířaty a sadomasochismus.

Richards je ve vězení od letošního ledna. Přiznal se k bankovní loupeži. Neměl ani jinou možnost. Policisté tehdy sledovali popadané bankovky a jasné stopy v hlubokém sněhu od vyloupené banky až přímo do jeho bytu. Výše Richardsova trestu bude určena v srpnu.

Reklama

Další články

Načítám