Hlavní obsah
Článek

Že by boží mlýny mlely sice pomalu, ale přeci jen jistě? Když se v médiích před časem objevila poslední nahrávka ještě živé Ivety Bartošové (†48), jak si povídá se svou maminkou Svatavou, která pocházela z mobilu Josefa Rychtáře (65), celý národ byl zhnusený. Snad všichni se na Rychtáře zlobili, jak tohle mimořádně citlivé a chvílemi intimní povídání dcery s mámou mohl přímo on sám pustit na veřejnost. A zdá se, že trest za to se blíží. Policie prý sbírá důkazy a chystá se vdovce obvinit!

Podle některých informací totiž přímo Svatava Bartošová došla na policii a podala trestní oznámení. „Naše rodina se k trestnímu oznámení, které bylo podáno na neznámého pachatele, nebude nijak vyjadřovat,“ nechtěl být sdílnější syn paní Svatavy Lumír Bartoš.

Policie se chystá zakročit jak proti Rychtářovi (ten se údajně hájí tím, že nikomu nic vědomě nedával, že mu musel někdo mobil „hacknout“ – nabourat se do něj – a nahrávku mu odcizit), tak proti periodiku, které záznam uveřejnilo (to Josefa Rychtáře prý také při výslechu „nenaprášilo“).

„Tomu pánovi moc nepomůže, co říká. Jednak to může být účelové tvrzení, druhak si neměl ony dvě dámy vůbec nahrávat. A když by k tomu už omylem došlo, tak si nahrávku neměl v žádném případě uchovávat a vystavovat ji tak hrozbě údajnému zcizení,“ myslí si náš zdroj.

Vdovec může být obviněn z trestného činu poškození cizích práv a porušení tajemství dopravovaných zpráv. Hrozily by mu až tři roky vězení. V civilní žalobě na ochranu osobnosti by podle právníků mohla Svatava Bartošová požadovat třeba i dva milióny korun.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám