Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zuzana Stivínová, herečka, která rozhodně nepatří k prvoplánovým kráskám, která ovšem na společenských akcích o to víc okouzluje elegancí a šarmem, v České republice tráví dva tři měsíce v roce, zbytek s manželem a dětmi v Americe.

Chvíle, které v Čechách každoročně stráví, věnuje natáčení. Například hlavní ženské role v novém filmu režiséra Jiřího Stracha a scenáristy Marka Epsteina Osmy, ve kterém se v ději spolu se Zuzanou Kajnarovou, Jiřím Dvořákem, Simonou Babčákovou a hlavně Ivanem Trojanem, jenž hraje hlavní roli, vrací do osmdesátých let minulého století.

„Pro mě je ten film ale paradoxně víc o Zuzaně Stivínové, respektive o její postavě. O těch silných holkách, které s námi ty osudy dávají, stojí pevně vedle nás, i když my chlapi chodíme světem a děláme průšvihy, nepodělají se, neutečou,“ naznačuje Strach charakter postavy Stivínové.

Film už prošel několika projekcemi, reakce jsou různé. „Někteří se bavili královsky, ale třeba moje maminka říkala, že jí to vlastně vůbec vtipné nepřijde, že jí z té doby běhal mráz po zádech od začátku do konce. Čili Osmy vyvolají obě emoce, a je to tak dobře. Snad se nám podařilo trefit ten žánr tragikomedie. Nejtěžší žánr,“ doufá režisér Strach.

Reklama

Další články

Načítám