Hlavní obsah
Článek

Jak Super.cz již detailně informoval, jacísi podnikaví obchodníci, kteří patrně záviděli, jak extrémně jde na odbyt kniha nováckého kuchaříka Ladislava Hrušky (46), pustili do světa jeho falešnou kuchařku. A to neměli dělat. Mocnou Novu to rozpálilo doruda a rozhodla se proti nim zakročit tak, že jim i na severním pólu bude horko!

Již jsme napsali, že televizní stanice na nelegální podnikavce poštvala svou tlupu elitních právníků, kteří dosáhli toho, že soud knihu zakázal. A rozhodně nejde o jediný krok stanice. Ta se původně nechtěla o falešné kuchařce vůbec mediálně šířit, pak ale usoudila, že fanoušci Hrušky budou aspoň vědět, jak vypadá obal té nepravé, a nenechají se díky tomu podvést. A přidala k tomu pár informací o krocích, které koná v rámci pomsty nepoctivcům.

„V případech, kdy dojde k protiprávnímu užití duševního vlastnictví naší společnosti, využíváme všech dostupných právních prostředků, abychom bránili svá práva. V tomto konkrétním případě Obvodní soud pro Prahu 4 nařídil formou předběžného opatření zákaz vydání, prodeje a distribuce protiprávně vydávané knihy Ládi Hrušky a soud také nařídil stažení všech výtisků této knihy z trhu.

Naše společnost bude podnikat další právní kroky k tomu, aby bylo toto předběžné opatření plně respektováno nejen nakladatelem, ale i distributory a prodejci (Super.cz již čtenáře zpravil o tom, že někteří obchodníci dál knihu jako podpultovku prodávají – pozn. red.). Doporučujeme proto všem stranám, aby postupovaly v souladu se zákonem a nakládaly pouze s legálně vydanou kuchařskou knihou Ládi Hrušky označenou logem TV Nova,“ uvedla mluvčí Novy Anna Suchá.

Stanice si svou slepici snášející zlatá vajíčka chrání naprosto po právu. Již za první tři dny se prodalo třicet tisíc knížek, o další den později jich bylo o osm tisíc víc, nyní je vyprodaná rovná stovka tisícovek nákladu. Dá se předpokládat, že za drzé chování vydavateli podvodné Hruškovy kuchařky vyměří u soudu mnohamiliónový účet.

Reklama

Další články

Načítám