Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Navzdory nepřízni osudu je odhodlání a pozitivní smýšlení třiadvacetileté Angličanky Lizzy Holmes obdivuhodné. Narodila se s nevyvinutými dolními končetinami a ještě jako dítě musela podstoupit více než třicet operací. I přesto, že se její nohy dařilo zachránit, trpěla neustálými bolestmi, a tak nakonec kývla na oboustrannou amputaci.

Operaci se podrobila teprve nedávno, ale aby se mohla zařadit do běžného života, potřebuje speciálně navržené protézy na míru, které jsou velmi nákladné. Jelikož na ně neměla prostředky, rozhodla se na ně vydělat modelingem.

Její maminka totiž zaslala do modelingové agentury Lizzyny fotografie včetně jedné z nemocničního lůžka pár dní po amputaci a popsala její příběh. Ta se mladé ženě brzy ozvala s tím, že s ní hodlá podepsat smlouvu, a už jí dokonce i zjednala kontrakt. Lizzy je tak prý jedinou modelkou v zemi bez obou dolních končetin.

„Nejsem v rozpacích kvůli tomu, že nemám nohy. Už se nemohu dočkat, bude to skvělé,“ těší se Lizzy, která má velkou podporu kromě rodiny i v manželovi Lewisovi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám