Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pohublý Libor Bouček (43) celý týden děsil své okolí nepříjemně zarudlým obličejem. Oblíbený moderátor působil hodně nezdravým dojmem a jeho nezvykle červené tváře si všímali nejen kolegové v práci, ale i náhodní kolemjdoucí.

Bouček však nebyl zarudlý proto, že by to snad přehnal se solárkem nebo pitím alkoholu. Stejně jako modelka Lucie Křížková se nechal nabarvit úmyslně a jen na určitý čas.

Stal se totiž součástí projektu Červená červené, který se zajímá o lidi trpící onemocněním kůže s názvem rosacea neboli česky růžovka. Moderátor chce upozornit na to, aby lidé, kterým vlivem nemoci zčervená obličej, neváhali navštívit lékaře.

Samotný moderátor si v praxi vyzkoušel, jaké to je, když na něj lidé kvůli červenému obličeji nevybíravě civí. Na pivním festivalu v Plzni neměl o zvědavé pohledy nouzi.

„Obyčejně se mi na tomhle festivalu stávalo, že mě bodří lidé obklopovali, zdravili a chtěli se fotit. S rosaceou se dav rozestoupil a zrak návštěvníků zůstával na mém obličeji. Se soucitným výrazem klopili zrak. Ti odvážnější pokřikovali, že jsem nějakej červenej. Jako bych to nevěděl. Poprvé v životě jsem prožíval pocit, že jsem jinej a nemocnej, bylo to skličující,“ svěřil se Bouček s tím, že večer už ho v Plzni všichni měli zase za ožralu.

„Nejčastěji pokřikovali, kolik jsem toho vypil. Nedokázal jsem jim vyvrátit, že jsem střízlivej a že přece ještě budu řídit domů, že jsem nic nepil. Pokřikovali na mě, že bych se měl krotit. Takže jsem asi chlastal, i když jsem byl střízlivej,“ shrnul své dojmy Bouček, který s červeným obličejem vyděsil i svou maminku, jež si myslela, že je opravdu nemocný. Moderátor proto apeluje na všechny, kteří doopravdy touto nemocí trpí, ať neváhají navštívit lékaře.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám