Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S možná nejotevřenější autobiografií všech dob s názvem Je to tak, jak to je přichází francouzská filmová legenda Gérard Depardieu. Pětašedesátiletý herec v knize vypráví o svém nuzném dětství, bouřlivém dospívání, kriminální činnosti, sexu s muži, ale i o tom, jak se málem nenarodil...

Jeho matka Lilette totiž neměla peníze a musela se starat už o dvě děti. Když se dozvěděla o očekávání třetího, kterým byl Gérard, dělala všechno proto, aby potratila. Poměry, do kterých se nakonec Gérard narodil, byly velice chudé. Letní prázdniny trávil na letišti Orly, kde se jeho babička starala o záchodky. Život mu změnilo setkání s jedním gayem hledajícím nové talenty do divadla. Zaplatil mu tehdy hodiny herectví.

Mládí bylo pro herce velmi těžké, od deseti let se toulal po ulicích, ale postupně si uvědomoval, že se líbí jiným mužům a za peníze se s nimi neváhal intimně sblížit: „Když po mně řidiči kamiónů chtěli sex, bral jsem si od nich peníze,“ přiznal s tím, že v té době mu bylo pouhých patnáct.

Jako šestnáctiletý skončil za mřížemi poté, co ukradl auto. Obíral nejen studenty během protivládních demonstrací v roce 1968, ale i mrtvé. S jedním mužem vykopával čerstvé hroby, ze kterých vybírali cennosti, šperky a boty.

V posledních letech na sebe herec upozornil převážně změnou občanství na ruské a přátelstvím s Vladimirem Putinem. Rovněž se mu nevyhnuly eskapády spojené s jeho náklonností k alkoholu. „Vypiju čtrnáct láhví denně. V poledne začínám šampaňským, večer končím whisky. Nejsem alkoholik, ale pronásledují mě fobie. Slyším tlouct své srdce a vrzat klouby. Musím pít, abych to neslyšel, jinak bych se zbláznil. Piju do němoty, jinak neusnu,“ řekl otevřeně herec, za kterého se prý všechny jeho děti stydí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám