Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nemít tajný zdroj v štábu úspěšného primáckého seriálu Vinaři, který každou neděli po osmé večer přitahuje k obrazovkám davy diváků (a vyjma jednoho dílu zatím hravě porážel i nováckou konkurenci v podobě Kriminálky Anděl), asi bychom si mysleli, že herci z jednoho z mála českých nekrvelačných televizních produktů místo honoráře dostávají domů demižony s vínem. Podařilo se nám ale zjistit, že místo toho si přijdou na takové peníze, že by mohli pomalu kupovat celá vinařství!

„Jednoznačně nejlépe placenou hvězdou Vinařů je Václav Postránecký. To ale asi každý předpokládá. Za jeden natáčecí den, kterých je na díl osm, bere kolem devatenácti tisíc korun. A protože nesleze z placu, dostane bez pár desítek tisíc za šestnáct dílů dva a půl miliónu korun,“ prozradil nám informátor, který pro naši redakci shání drby o seriálu v první frontové linii.

Ani Tereza Kostková (47) nevynechá jediný natáčecí díl, s Postráneckým jsou asi nejvýznamnějšími figurkami seriálu, takže do domácí kasy přispěje také víc než slušnou částkou. „Má jen asi o čtvrt miliónu míň, jak pan Postránecký,“ dozvěděli jsme se.

Další herci, namátkou Pavel Liška, Tomáš Matonoha, Miroslav Táborský, Oldřich Navrátil nebo Hynek Čermák v každém díle mají předepsanou tu větší, tu menší roli, průměrně si každý ale může přijít na zhruba milión dvě stě tisíc korun.

„Samozřejmě celí Vinaři jsou nákladný projekt. Točí se v reálných kulisách, ne někde v papundeklu. Hodně stojí technika, štáb nebo pronájmy. Ale úspěch u diváků ukázal, že se tady vyplatilo na ničem nešetřit,“ dodal pyšně náš pramen.

Reklama

Další články

Načítám