Hlavní obsah
Článek

Dvaadvacetiletá Kolumbijka si vymyslela přírodní variantu pesaru. Místo latexové antikoncepce si do vagíny vsunula hlízu brambory. Ale ta začala klíčit a růst, takže ji pak už nebyla schopná vytáhnout. Musela tak překonat ostych a požádat o pomoc lékaře, kteří o bizarním incidentu informovali média.

Dotyčné ženě prý poradila přírodní metodu antikoncepce matka, které údajně brambora pomáhala neotěhotnět. „Když lékaři objevili bramboru, už klíčila a vrostla kořínky do poševní stěny,“ píše britský deník The Mail.

Příběh se brzy dostal do kolumbijských médií, kde slouží jako odstrašující případ. Lékaři kvůli tomu volají po lepším sexuálním vzdělávání mladých především s ohledem na užívání antikoncepce.

„Moje máma mi řekla, že pokud nechci být těhotná, měla bych si tam vložit bramboru, věřila jsem jí,“ cituje dvaadvacetiletou nešťastnici zpravodajský server Colombia Reports.

Mladá žena přišla do nemocnice ve městě Honda s velkými bolestmi břicha. Nejprve ji vyšetřila sestra, která uviděla ve vagíně kořínky brambory. Lékaři pak pochvu zcela vyčistili a tvrdí, že dotyčná bude žít bez dlouhodobých následků.

Případem se zabývá kolumbijská ministryně školství Maria Eugenia Rosselli, která chce zpřísnit dodržování sexuální osvěty na školách.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám