Hlavní obsah
Článek

Kvůli svému nespornému půvabu a notné dávce talentu se zařadily mezi ikony. Doposud je obdivuje celý svět. Podívejte se na nejkrásnější Italky, kterým muži padali k nohám.

První z nich je svůdná Sophia Loren (89). Ta se v šedesátých letech 20. století stala hvězdou nejen italské, ale i světové kinematografie. V roce 1960 získala Oscara za svou roli ve filmu Horalka a v roce 1991 obdržela tutéž cenu za celoživotní herecké dílo. Loren se dokonce podle průzkumu stala nejpřirozenější kráskou světa.

Další krasavicí je italská herečka tuniského původu Claudia Cardinale (73), která často hraje ženy s ryze typickým italským temperamentem, ale sama se považuje za Afričanku. Čeští diváci ji jistě zaznamenali ve filmech Cartouche, Tenkrát na Západě nebo Rocco a jeho bratři. Jejímu tělu odolal málokterý muž.

Modelku a účastnici různých soutěží krásy Ginu Lollobrigidu (83) obdivovali muži i ženy. Tato herečka, která si získala tvář nezkrotné živelné krásky s duší dítěte, se v roce 1947 stala třetí nejkrásnější ženou Itálie. Její kariéra ale začala až filmem Pozor banditi. Hned poté přišel jeden z vrcholů její herecké dráhy snímek Fanfán Tulipán. Její plné tvary jsou doposud symbolem ženskosti.

Bývalá modelka a herečka Ornella Muti (56) patří také mezi nejkrásnější Italky světa. Ornella debutovala filmem Nejkrásnější manželka. Její krása se přenesla i na dceru Naike, která je také modelkou a herečkou. Nedávno se Ornella objevila na veřejnosti přávě po boku své dcery. Nutno podotknout, že vypadá stále dokonale.

Italská sexy dračice Monica Bellucci (46), která svou kariéru zahájila jako modelka, ohromila svou krásou celý svět. Jako herečku jsme ji mohli vidět ve filmu Sejmi je všechny nebo Čarodějův učeň.

Nejvíce sledovanou Italkou je v současné době modelka a moderátorka Elisabetta Canalis (45). Více než svou krásou se proslavila vztahem s hollywoodským hercem Geogrem Clooneym, který nedávno skončil. Muži také obdivují snímky, jež nafotila pro organizaci PETA, kvůli kterým se celá odhalila.

Reklama

Další články

Načítám