Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Připadalo mu snad, že natáčí pokračování boxerského snímku Pěsti ve tmě? Herec Marek Vašut (63) těžko snáší všechny zákonitosti své profese a dlouhodobě má třeba problém s novináři. Naposledy to ukázal na veřejně přístupné akci, kam byla pozvaná i média, když se hrubě ohnal po fotografovi, který přitom jen dělal svou práci. Zbláznil se snad?

Vašut se v Divadle Broadway objevil na křtu výstavy Slané ženy 2014. A protože ho asi nikdo nebude podezírat z nedostatečného intelektu, musel si být dobře vědom toho, že na podobné akce jsou zvaní i novináři. Jeden z webu Free1 na něj namířil objektiv svého fotoaparátu, což se Vašutovi nelíbilo a napadl ho.

Kdyby fotograf herce sledoval a fotil v soukromí, jeho chování se dá aspoň částečně lidsky pochopit. Na křtu vůbec. Bojí se snad, že fotky kradou duši? Štěstí, že novinář nijak nereagoval. Podle našich informací má coby bývalý policajt za sebou extrémní výcvik, a kdyby sám nebyl psychicky v pořádku a útok s vědomím jasné vlastní převahy neustál, bůhví, jak by na tom teď Vašut byl po zdravotní stránce.

„Říkal pak, že jsem mu narušil osobní zónu, ale to je nesmysl. Já se k němu nepřibližoval, to on ke mně, a kdyby neměl potřebu se projevit, mohl mě snadno obejít zprava. Ale neudělal to, šel přímo ke mně. Asi si potřeboval na někom vylít zlost,“ říká napadený.

Pokoušeli jsme se dát prostor i samotnému útočníkovi. Třeba by našel alespoň částečné vysvětlení pro své na první pohled naprosto nepřípustné chování. „Dal jsem vám někdy své telefonní číslo? Nedal. Neobtěžujte mě,“ reagoval na otázku, zda se chce k incidentu nějak vyjádřit. Protože přes telefonát nikoho zmlátit nelze, při přípravě tohoto článku nakonec nikdo nedošel k úhoně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám