Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jeden z nejmenších českých herců vstoupil do řad šedesátníků! Proslulý major Borovička z Tankového praporu, který došel spravedlnosti nechutnou smrtí, když se ve filmu utopil v odpadní jímce, se po revoluci snažil podnikat v pohostinství, nasekal ale dluhy a kvůli půjčce u lichvářů mu šlo i o život. A tak není divu, že léta o něm bylo slyšet jen v souvislosti s alkoholickými průšvihy. „Všechny dluhy jsem zaplatil a s pitím už to taky nepřeháním,“ řekl nám v den svých kulatin Roman Skamene (69).

„Sám občas zírám, že po tom všem, co jsem v životě zažil, jsem se těch šedesáti relativně ve zdraví dožil. A chystám se tu strašit ještě minimálně rok,“ neztrácí pověstný humor herec, kterému se v posledních letech zase začalo dařit. „Pět let jsem jako blbec makal na pokračování Bony a klid 2, což se nakonec podařilo. Navíc mám pořád práci. Třeba bych teď klidně i narozeniny oslavil, byť jsem si svoje za život už vypil, ale to bych musel mít druhý den volno. A to nemám, pořád je něco. A to je jedině dobře. Z alkoholu mi je dneska už špatně třeba týden, takže oslavy proběhnou někdy později,“ plánuje Roman.

A co se mu v životě podle něj nejvíc povedlo? „Podařilo se mi skvěle oženit. Mám úžasnou manželku a dvě výborné děti. A momentálně mám radost i z toho, že hraju ve dvou hrách Františka Ringo Čecha. Dívčí válku možná znáte, teď máme další kus Běží Žížka k Táboru. Mojmír Maděrič hraje Husa, já Žižku a je to ukrutná sranda. Té dnes není dost, tak ať se diváci přijdou podívat,“ dodal Skamene.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám