Hlavní obsah
Článek

Máte potíže se zrakem? Odjeďte do Bosny a Hercegoviny a ptejte se tam na důchodkyni Havu Cebićovou. Sedmasedmdesátiletá důchodkyně je prý léčitelkou, která dokáže uzdravit zrak komukoli. Kdo ovšem přistoupí na její bizarní metodu léčby. Seniorka z Crnjeva totiž léčí svým jazykem. Jednoduše řečeno klientům olizuje oční bulvy. Za čtyřicet let prý tak uzdravila stovky přátel a sousedů.

Její sláva se teď rychle šíří a do Crnjeva míří lidé z širokého okolí, aby léčitelku se zlatým jazykem mohli spatřit.

Léčitelské schopnosti svého jazyka objevila zcela náhodou. Jako dívka dováděla s bratrem, který si stěžoval na to, že mu pořád vysychají oči. Tak ho povalila na záda a jednoduše mu oči olízala. „On mi řekl, že potom viděl mnohem lépe,“ vypráví bosenská seniorka.

Pak zkusila olíznout oči jiným lidem s poruchou vidění, a u všech se prý zdravotní stav rychle zlepšil. Léčit umí především alergie, suché oči, zarudlé oči, zánět spojivek či nitrooční tlak.

„Nejdříve byl můj manžel velmi naštvaný a nechtěl, abych to dělala. Ale jednou mu do oka vletěla tříska, a poté, co jsem mu oči olízala, souhlasil, že mám dar a že bych měla pomáhat druhým. Dnes, když má někdo něco v oku, zánět či jiný problém, přijde za mnou. Chodí z různých měst a vesnic a za minutu či dvě je jejich problém vyřešen. Ale vždycky před olizováním a po něm si jazyk omyju alkoholem,“ tvrdila Hava v rozhovoru pro bosenská média.

Reklama

Další články

Načítám