Hlavní obsah
Článek

Když je jediným výstupem z charitativní akce to, že se herec Marek Vašut (63) pozvaný jako jedna z celebrit na její zahájení, pustí pěstí do fotografa, je to pro organizátory hodně smutné. Nikdo se tak v podstatě nedozvěděl, oč na výstavě, kde k události došlo, mělo jít.

Divadlo Broadway se stalo partnerským divadlem Klubu nemocných cystickou fibrózou a právě první akcí, která to předznamenává, je výstava černobílých fotografií z kalendáře Slané ženy 2014. Na fotografiích jsou v roli modelek ženy nemocné cystickou fibrózou.

Cystická fibróza je nevyléčitelné dědičné onemocnění, které postihuje především dýchací a trávící ústrojí a radikálně zkracuje nemocným život. Dětem takto nemocným se říká slané děti, neboť mají až 5krát slanější pot. Dospělé nemocné ženy chtějí tímto způsobem ukázat světu, že ze slaných dětí vyrostou slaní dospělí. V našem případě slané ženy, které jsou i přes těžkou diagnózu a nedobré vyhlídky krásné, plné života a nadějí. Ženy, které vypadají stejně jako ty zdravé, jen je to stojí mnohem větší úsilí.

13 fotografií o velikosti 80x60cm ve stříbrných rámech, vystavilo Divadlo Broadway po dobu šesti týdnů v prostorách foyer. A o zahájení výstavy se měli postarat osobně herci Divadla Broadway - Kateřina Brožová (56), Josef Laufer, Pepa Vojtek (58) a právě zmíněný Marek Vašut, jehož chování z celé události, jež mělo upozornit na těžkou nemoc, udělalo frašku.

Reklama

Další články

Načítám