Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Světová topmodelka Eva Herzigová (51) se za měsíc představí ve své první roli v českém filmu – ve vášnivé love story Pohádkář. I když Eva měla za sebou již několik zkušeností v zahraničních filmech, a dokonce se v nich objevila spolu s velkými hvězdami, jako jsou Gérard Depardieu nebo Andy Garcia, českým filmařům jako by se nehodila.

Za to, že nakonec Eva hraje hlavní úlohu v Pohádkáři, vlastně může spisovatelka Bára Nesvadbová (49), podle jejíž úspěšné knížky byl film natočen. „Chtěli jsme někoho nového, originálního, neokoukaného, a přitom už zralejšího a chtěli jsme opravdu hezkou, líbivou, sexy ženskou. A jednou jsem seděla doma, pila víno, drbala psy a z jednoho časopisu na mne vykoukla titulka s Evou Herzigovou. A já jsem si uvědomila, že Eva má herecké ambice, je živočišná, má nádherný obličej a je v tom věku, který potřebujeme. A možná by hrát chtěla,“ vzpomíná spisovatelka.

Producentky poslaly Herzigové scénář a nabídku a čekaly na odpověď. Ve chvíli, kdy už to vypadalo, že bude třeba obsazení změnit, se ozval telefon: „Tady Eva Herzigová, pokud mě ještě do toho filmu chcete, tak já tu roli beru.“ A jen tak mimochodem podotkla, že je těhotná. Režisér Vladimír Michálek měl však podmínku, že se s Evou Herzigovou musí sejít a o roli si promluvit. Setkali se krátce před narozením Evina nejmladšího syna.

„Ve spolupráci s Evou byla řada úskalí. Na jedné straně stály její relativně malé zkušenosti s herectvím, ale zase ohromné zkušenosti před objektivem. Ale role chtěla ještě něco navíc a bylo důležité si s ní o tom promluvit. Eva byla neuvěřitelně pracovitá, vlastně je to jedna z nejpracovitějších hereček, jaké jsem kdy měl,“ říká Vladimír Michálek.

„Herectví a modeling jsou si v mnohém podobné. Já se také vtěluju do někoho jiného, nejsem to já. U filmové postavy si ale na rozdíl od modelingu musíte vytvořit nějakou její biografii, musíte se snažit naučit chápat její reakce, i když víte, že vy byste takto nereagovali. A vlastně vás to učí, že můžete věci v životě vidět i z jiného úhlu,“ říká Eva Herzigová, která ve filmu nebude jen za sexy krásku, ale, jak můžete vidět ve videu, klidně točila i bez make-upu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám